חיפוש

 

 
לדף הבית >>     האיש שבא לסעוד >>

כשאין כוח לבשל

 

כשבחוץ הטמפרטורות נוסקות לגבהים לא אנושיים, הדרך למטבח נראית ארוכה מתמיד. בעקבות גל החום שפקד אותנו, החלטנו למצוא מנות טעימות, קלות ומיוחדות כמו מאפה פרמז’ן, עוגת גזר ומרק חצילים. מי צריך יותר?

 

 חמאת עשבי תיבול

באדיבות "פרויקט המתכונים של רינת צדוק למורפי ריצ’רדס"

אין כמו לחם טרי עם חמאה ריחנית עמוסה כל טוב. טיפ השפית: ניתן לעטוף בנייר אפייה ולקשור עם סרט ולהביא כמתנה, אפשר לאחסן חלק במקרר וחלק במקפיא

וכמובן לפרוס לפרוסות או קוביות ולהגיש עם פחמימה טריה

המרכיבים:

300 גרם חמאה רכה

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

4 שיני שום

1-2 פלפל שאטה יבש ( לפי הטעם)

2 עלי מרווה

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

שוטפים את כל העשבים ומייבשים ממים.

מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים למעט החמאה.

מפעילים בפולסים קצרים את מעבד המזון 3-4 פולסים

מכניסים את החמאה ומפעילים שוב עד שמתקבלת חמאה אחידה.

יוצקים את חמאה לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד.

מכניסים למקרר .

סביצ’ה סלמון ופירות טרופיים

באדיבות השף פליקס בלשקובסקי ממתחם Nova בנמל תל אביב

מנה רעננה וטעימה במיוחד לימי הקיץ הלוהטים. השילוב של הפירות והירקות יחד עם הסלמון יוצר מנה אקזוטית ובלתי נשכחת. מומלץ להגיש בכוסות מרטיני אישיות

טיפ השף: ניתן להוסיף גם מפירות העונה הטרופיים, דוגמת ליצ’י, קיווי ומנגו

חומרים (4 מנות)

100 גר’ סלמון טרי

1 בצל אדום קצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

4 כפות אננס חתוך לקוביות קטנות

1 תפוז מקולף וחתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

קורט מלח גס

קורט חד פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות והפרות דק

חותכים את הדג לקוביות קטנות ככל האפשר

מערבבים יחדיו את כל החומרים

לפני ההגשה מטבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל

מאפה פרמז’ן

באדיבות "פרויקט המתכונים של מורפי ריצ’רדס עם רינת צדוק"

מדובר על מאפים קלים להכנה וטעימים להפליא, אשר יתאימו לאירוח בליווי גבינות וממרחים, או סתם ליד בירה מול הטלוויזיה

מצרכים (40-30 מאפים קטנים)

חומרים להכנת הבצק:

220 גרם חמאה

220 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

1 ביצה

4 גרם אבקת אפייה (1/4 כפית)

240 גרם קמח ( 21/4 כוסות)

קמצוץ מלח

קמצוץ פלפל

1/2 כפית גרגירי כוסברה כתושים

תערובת לציפוי:

20 גרם שומשום

20 גרם פרג

20 גרם קצח

אופן ההכנה.

מערבבים בעזרת וו גיטרה: חמאה, גבינה, מלח, פלפל, גרגירי כוסברה כתושים.

מוסיפים ביצים, קמח ואבקת אפייה ומעבדים עד אחידות.

יוצרים גלילים מאורכים בקוטר 3 ס"מ, מקררים כחצי שעה.

מורחים במעט מים ומגלגלים בתערובת הציפוי.

פורסים לפרוסות בעובי: 0.5 ס"מ

מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה

מחממים תנור ל-175 מעלות, אופים כ-10-15 דקות לגוון זהוב.

מוצאים ומקררים.

מרק חצילים

באדיבות יוגרט דנונה

אומנם בקיץ נהוג לאכול קר כי מי יכול להתמודד עם צלחת של מרק מהביל? אך מרק החצילים שלפניכם משלב בין חום לקור של יוגורט, דבר שיוצר מרק טעים ולא שיגרתי

מצרכים:

6 עגבניות חצויות

2 חצילים חצויים לאורכם

2 בצלים חצויים

12 שיני שום קלופות

4 כפות שמן זית

2 ליטר מים

מלח פלפל

3 יוגורט דנונה לבן

אופן ההכנה:

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות

מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפיה עגבניות בצל חצילים ושום כאשר קליפת הירקות כלפי מעלה. מושחים את הירקות במעט שמן זית.

אופים כ-40 דקות עד שהקליפה משחימה.

קולפים את הירקות ומניחים בסיר עם מים מלח ופלפל מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה עוד כ-30 דקות.

טוחנים את כל הירקות בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה

מניחים מעט מן המרק בכל צלחת ומוזגים במרכז יוגורט ומגישים 

בראוניז שוקולד ואגוזים

באדיבות "פרויקט המתכונים של מורפי ריצ’רדס עם רינת צדוק"

לחובבי השוקולד והאגוזים ( מי לא?) זאת המנה המושלמת עבורכם. בראוניז קרים נימוחים עמוסים בשוקולד ואגוזים. מתאימים לכל מטרה. הכי חשוב להגיש אותם צוננים

מצרכים:

375 גרם חמאה

435 גרם שוקולד מריר משובח

2 כוסות סוכר

8 ביצים בגודל בינוני

כוס קמח מנופה

כפית מחוקה אבקת אפיה

250 גרם אגוזי מלך

דובדנים

אופן הכנה:

ממיסים חמאה ושוקולד על בין מארי (סיר אדים כפול) ומערבבים.

מערבבים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת אחידה ( לא מקציפים )

יוצקים לתוך תערובת הביצים את השוקולד החם והחמאה

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ולבסוף אגוזי מלך.

יוצקים את המסה לתבנית נמוכה מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-170 מעלות

אופים 20-25 דקות

מקפיאים וחותכים לקוביות ( זהירות על הקרום).

מגישים בתוספת קפה קר

עוגת גבינה קרה

באדיבות הקונדיטור שמעון לוי מקונדיטוריית cake art

נכון שחג השבועות חלף עבר לו, אבל עוגת גבינה טעימה וצוננת תתקבל בברכה בכל ימות השנה

רכיבים לבסיס הבצק הפריך:

600 גר’ קמח

300 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

2 ביצים

1 כוס סוכר

שקית אבקת אפיה

אופן הכנת בסיס הבצק הפריך:

במיקסר עם וו לישה, או גיטרה מעבדים את החמאה עם המלח הביצים והסוכר.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בהדרגתיות.

עוטפים את הבצק בנייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

לאחר מכן מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי סנטימטר.

מסדרים בתבנית בקוטר של 24 ס"מ, וחותכים את השאריות המיותרות .

את השאריות שנותרו מרדדים ומניחים על נייר אפייה בתבנית שטוחה (לשם להכנת הפירורים).

את התבנית של העוגה אופים חצי אפייה - בחום של 160 מעלות ל- 10 דקות, מוצאים כאשר הבצק נראה אפוי אך לא שחום.

את התבנית עם הבצק לפירורים אופים באותו חום במשך 15- 20 דקות עד קבלת בצק אפוי וזהוב.

רכיבים מלית הגבינה:

800 גרם גבינה 9%

250 מל’ חלב

כוס וחצי סוכר

8 ביצים

גרידה מלימון אחד

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

מכניסים את הגבינה הלבנה למיקסר ומערבלים במהירות בינונית, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, ובהדרגה את החלב, הביצים, גרידת הלימון וסוכר הוניל.

יוצקים את התערובת על הבצק, אופים במשך שעה בתנור שחומם מראש 160 מעלות.

מקררים את העוגה.

מעל מפוררים את הבצק מהתבנית השטוחה.

מגישים.

עוגת גזר ותבלינים

באדיבות קונדיטוריית Cake Art

עוגת הגזר הפכה בשנים האחרונות לפופולרית מאוד. הסיבה? התדמית הבריאה שיש לה פלוס הטעם המיוחד וקלות ההכנה גרמו לה להיות אחת מהעוגות המבוקשות ביותר. אנחנו בעד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

150 מ"ל שמן קונולה ( 10 כפות)

כוס ורבע סוכר

250 גרם גזר קצוץ (2-3 גזרים בממוצע)

חצי כוס צימוקים

חצי כוס אגוזים קצוצים

כוס ורבע קמח מלא

כפית וחצי אבקת סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

קורט של קינמון

קורט ג’ינג’ר(טרי או יבש)

קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

מחמים תנור ל- 160 מעלות בחום בינוני.

מכניסים לקערת המיקסר את השמן הסוכר ומפעילים על מהירות בינונית למשך דקה.

מוסיפים את הביצים לבלילה ומערבבים כשלוש דקות במיקסר.

מוסיפים את שאר המצרכים: הגזר, הצימוקים, האגוזים, הקמח, הסודה והתבלינים ומערבבים על מהירות נמוכה עד לקבלת מסה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ששומנה מראש .

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך כ45- דקות.

מצננים ומגישים

עירית מודיעין

 

 
 
 
פורום המומחים

פורום המומחים

מעגלי תמיכה

מעגלי תמיכה

 

 

 

 

 

עירית מודיעין
לשכת המסחר

 

מדורים

 
 
 
 
הגדלת גופן
הקטנת גופן
 
מונוכרום
ניגודיות מקסימלית
 
תיאור לתמונות
 
קיצורי מקלדת
  • M-עבור לתוכן העמוד
  • H-עמוד הבית
  • F-פורום
  • B-אודות
  • A-הצהרת נגישות
הצהרת נגישות
ביטול נגישות